In de praktijk

Ieder mens heeft zichzelf onbewuste patronen aangeleerd. Hoe deze eruit zien, is voor iedereen anders. Deze patronen hebben vaak een functie, maar soms ervaren we er ook hinder van. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je lichamelijke klachten ervaart, die je niet kunt verklaren. Misschien heb je weinig energie, omdat bepaalde patronen er voor zorgen dat je energie niet voldoende stroomt. We kijken samen naar jouw patronen zonder hierover te oordelen. Hierdoor word jij je bewust en ontstaat er ruimte. Door deze ruimte en bewustwording zullen je patronen veranderen.

In de gesprekken bespreken we waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Deze individuele reflecties doen we telefonisch. Van klanten hoor ik terug dat ze dit prettig vinden, omdat ze op deze manier in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven. Dit heeft praktische en logistieke voordelen. Bovendien zorgt de eigen vertrouwde omgeving er ook voor dat het makkelijker wordt om te delen wat er daadwerkelijk speelt.

 

‘Ego’

Daarnaast ga ik er vanuit dat ieder mens een zogenaamd ‘ego’ heeft. Dit ego heeft een functie, maar kan ons soms ook belemmeren. Misschien heb je het gevoel niet goed genoeg te zijn, of wil je graag voldoen aan verwachtingen van jezelf of anderen. Het doel in onze gesprekken is dan ook om de macht van dit ego te verminderen. Op deze manier ga je meer vanuit je ‘originele staat’ leven. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan en kan heel spannend zijn. Je stelt je kwetsbaar op en je ego zal onmiddellijk proberen in te grijpen. Door jezelf te laten reflecteren door een ander, geef je je ego minder macht. Je wordt je namelijk bewuster van jezelf en kunt daardoor van een afstandje naar jezelf, en dit ego, kijken. Deze bewustwording geeft je een gevoel van vrijheid. Je voelt je opener, energieker en deelt gemakkelijker wat er in jou leeft. Hierdoor ben je in staat om uit te spreken wat je daadwerkelijk wilt. Het helpt je om je bewust te worden van je grenzen en deze ook uit te spreken.

groepsreflecties

Naast individuele reflecties, doe ik ook groepsreflecties. Werk je (als professional) met een groep mensen? Zou je graag willen weten wat er in de groep leeft en hoe jij op een groep overkomt? Wil je je bewust worden van jouw krachten en onbewuste patronen? Ik kan de groepsdynamica observeren en reflecteren. Ik geef dan aan jou (en/of de groep) terug wat ik zie. Ik kom graag eens (gratis) vrijblijvend langs om te kijken wat de behoefte is. Vervolgens kijk ik of ik hierin iets kan betekenen en maak ik een offerte op maat.

Mijn rol als reflector

Ben je benieuwd naar mijn rol als reflector?  Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met Human Design. In Human Design worden er vier type mensen onderscheiden. De reflector is er één van. Ik ben zo’n reflector en herken veel van mezelf terug in dit type. Nieuwsgierig?