Over mij

Ik ben opgeleid als psychiatrisch verpleegkundige en zorgcoördinator binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik genoot hiervan, maar merkte ook dat het contact met mensen me veel energie kostte.

De afgelopen jaren heb ik me veel beziggehouden met bewustwording. Zo deed ik onder andere bijscholingen in mindfulness en rebalancing. Ook volgde ik een meditatietraining bij Jan Geurtz (schrijver en leraar Tibetaans boeddhisme).

Vijftien jaar geleden raakte ik in een depressie. Hierdoor werd ik gedwongen om mijn eigen leven in het licht te zetten. Ik leerde mijn eigen patronen kennen en leerde ook om deze te doorbreken. Ik ben erachter gekomen dat ervaren en bewust zijn voor mij het allerbelangrijkste is. Dit geeft mij het gevoel dat ik echt leef.

In 2015 hoorde ik voor het eerst iets over Human Design. Ik leerde mijn kwaliteiten als reflector kennen en begreep daardoor nog beter hoe bepaalde dingen voor mij werken. Zo begon ik te begrijpen waarom het werken met mensen me zoveel energie kostte. Daarnaast leerde ik om mijn ‘openheid’ op een andere manier te gebruiken. Hierdoor ben ik nu in staat om mensen te begeleiden in het bewust worden, zonder dat daarbij mijn eigen energie verloren gaat. Sterker nog: ik krijg nu juist veel energie van de sessies.

Reflector

Binnen Human Design word ik – zoals eerder al genoemd – gekenmerkt als reflector.
‘‘Reflectors zijn helemaal open: in hun design is geen enkel centrum ingekleurd. Juist door hun openheid zijn reflectors in staat om op een ontvankelijke, accepterende manier te luisteren en naar dingen te kijken. Als geen ander zijn reflectors dus in staat om te spiegelen wat er in hun omgeving aanwezig is. reflectors worden daarom ook beschreven als de barometers van onze samenleving.’’
Guido Wernink