Stilte retraite Groningen

Heb je behoefte aan rust en reflectie? Loop je op dit moment even vast met jezelf en ben je op zoek naar nieuwe inzichten? Of wil je even loskomen van alle sociaal wenselijke interacties?

Wie weet is een stilte retraite dan iets voor jou. In een kleinschalige setting (maximaal 5 personen) kun je in stilte ervaren wat zich in je afspeelt. We gaan vertragen, luisteren naar wat zich aandient en aanvaarden wat er is. Niks moet en je hebt alle ruimte om te doen wat bij jou past.

Stilte

Door een paar dagen in stilte te zijn, kom je weer in contact met jezelf. Het mooie is dat stilte je laat ervaren wat op dat moment belangrijk is voor jou. Het maakt hierbij niet uit of je ervaring hebt met stilte en meditatie. Ervaring met retraites is dus ook niet nodig. Stilte is universeel en niet gebonden aan een culturele of religieuze achtergrond. Het ‘Retraitehuis Bloeiplaats’ is een thuis voor iedereen.

Invulling

In het weekend zullen we iedere dag op gezette tijden gezamenlijk eten en mediteren. De meditatiemethoden die ik gebruik zijn afkomstig uit de mindfulness en Dzogchen-traditie. (Dit komt uit het Tibetaans Boeddhisme) De meditaties zullen licht geleid zijn. Dit betekent dat ik je met een paar woorden of zinnen door de meditatie leid. Dit heeft als doel om jou zo alert mogelijk te houden op dat wat zich in stilte bij jou aandient. Daarnaast is er ook een stiltewandeling en een tafelgesprek. In dit tafelgesprek wisselen we ervaringen uit. Ook is er ruimte voor individuele gesprekken. Daarbuiten is stilte het werkende element. Er is hierdoor dan ook genoeg ruimte om jouw eigen invulling aan het weekend te geven.

Over mij

Sinds mijn dertigste doe ik zelf twee of drie stilte retraites per jaar om in contact te blijven met mezelf. In elke retraite komen er anderen dingen in het licht te staan. Ik merk dat ik me nu minder laat meeslepen door emoties en gedachten. Doordat ik het kan zien als onderdeel van het leven, krijgen ze de ruimte en nemen ze minder de overhand. 

Ik heb me door de jaren heen laten inspireren door de ideeën en visies van onder andere Willem de Ridder, Eckhart Tolle, Thich Nhat Hanh, Jan Geurtz, Human Design en Mooji. 

Wil je meer weten over mij, neem dan een kijkje op mijn website.

Heb je nog vragen over het weekend of vraag je je af of een stilteretraite iets voor jou is, neem dan gerust contact met me op.

Verblijf

Retraitehuis Bloeiplaats in Finsterwolde is een kleinschalig retraitehuis dat je uitnodigt om uit te waaien, te verstillen, te bezinnen en te zijn. Een plek waar niets van je wordt verwacht. Waar niets hoeft. Een thuis, waar ruimte is voor dat wat er echt toe doet.

In het huis is alles aanwezig wat je het weekend nodig hebt. Tijdens de retraite heb je beschikking over een ruime eenpersoonskamer zodat je je ook kunt terug trekken. Een kamer delen behoort ook tot de mogelijkheden.

Het retraitehuis ligt achter de dijk in Groningen en is dichtbij verschillende natuurgebieden. Het is dan ook een mooi vertrekpunt voor heerlijke wandelingen en fietstochten in de natuur (fietsen zijn aanwezig). Kortom, een heerlijke plek om met jezelf te zijn.

Data en kosten

  • Vrijdag 22 november tot en met 24 november 2019 = VOL
  • Vrijdag 27 december tot en met 29 december 2019
  • Vrijdag 6 maart tot en met zondag 8 maart 2020

De aanvang van de retraite is om 14.30. Je bent welkom vanaf 14.00. Kom gerust een dag eerder of blijf een nacht langer (in overleg).

De afsluiting van de retraite is om 15.30.

Het weekend kost 250 euro. Hierbij is een éénpersoonskamer inbegrepen. Daarnaast krijg je heerlijk vegetarische maaltijden en onbeperkt koffie, thee en fruit. In beperkte mate kunnen we rekening houden met dieet wensen, voor overleg hierover kun je contact met me opnemen. 

Ben je geinteresseerd in een retraite?

Let op; Er zijn per weekend 5 plaatsen beschikbaar. Als je je aan wilt melden voor één van deze weekenden, dan kun je heel eenvoudig het aanmeldingsformulier invullen.

Wat zeggen anderen over de stilte retraite:

“Wauw, dit was echt een cadeautje!”kleinschalige stilte retraite van 27 t/m 29 december

De stilte-retraite was heel laagdrempelig en super goed verzorgd. Bijzonder om zo met “vreemden” in stilte te zijn en te ervaren. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, wat je doet, je mag gewoon zijn! Natasja is er voor je wanneer je dat nodig hebt, maar het hoeft niet. Ze is authentiek en dat voel je. De rust, de ruimte zonder externe prikkels. Op die manier kwam ik weer tot inzichten en m’n eigen patronen mogen meemaken. Voor iedereen die dit wel eens wil ervaren op een laagdrempelige manier, een aanrader!

Allineke

“Diepere lagen”

Na de Meditatie van zaterdagavond en de nachtrust, gebeurde er zondagochtend wat bij me. Ik kwam weer dichter bij diepere lagen. En “hopelijk” lost het weer bagage op. Dit gaat nog wel even doorwerken deze week!

Erik

“Een naakte ontmoeting met mezelf..”

“Alle poeha valt weg en wat er over blijft is puur en helder. Het geeft mij richting, wijsheid en innerlijke rust. De hele setting (de locatie, je eigen kamer, de meditaties, het eten en natuurlijk Natasja ) klopt en voelt sereen, veilig, vol vertrouwen en liefdevol.

Natasja geeft de ruimte en het vertrouwen dat ik nodig heb. Ze geeft in gesprekken zuivere helderheid waarin ze prachtige bewoording kan geven aan het gene wat voor mij op dat moment nog licht troebel is.”

Sofie

“De stilte-retraite heeft me goed gedaan.”

Het eten was heerlijk! precies waar ik van hou; Eerlijk, bio, vega, echt en met liefde bereid. Echt genieten! Het paste volledig in het proces van bewustwording. Het fijnst vond ik deze dagen de vertraging, omdat je niks moet/kan/wil doen die dagen, doe je wat je doet enorm bewust en traag. Mens-zijn in alle eenvoud, zo voelde het voor mij. Heerlijk! Natasja, veel dank voor je warme toewijding, ik kom terug.

Mirjam